Katana Zero: Büyük yapım oyunlara kafa tutan çerezlik bir oyun

avatar

Apbrike

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bu içerikte neler var?

Çerezlik Bir Oyun: Katana Zero

Katana Zero çıktığı döneme damga vurmuş bir bağımsız oyundur. 18 Nisan 2019 da piyasaya çıkan oyun akıcı oynanışıyla, derinde yatan sağlam hikayesiyle ve oynanışının sağlamlığıyla büyük yapım oyunlara kafa tutmakta. Diyalog seçme şansını tanıyan ve çok farklı sonlarla biten bu oyuna gelin kısaca değinelim.

Hikaye

Hikayeyi anlamak bu oyunda çok zor çünkü ilk yapımda hikaye tamamlanmadan sunuluyor önümüze. Ama tamamı sunulsa bile anlamak için defalarca oynamamız lazım sanırım. Oyun hikayeyi tamamen sunmuyor aksine oyuncunun eksik parçaları tamamlamasını istiyor. Burada bize çok yük düşüyor çünkü hikayesi çok karışık bir oyun var karşımızda. Her ne kadar karışık desem de çok sürükleyici ve meraka aç bırakıyor insanı.

Ana karakterimiz ”The Dragon” hafıza kaybı yaşayan eski bir askerdir. Şu anda ise profesyonel bir suikastçi. Zamanında üzerinde deneyler yapıldığını bildiğimiz The Dragon chronos adlı bir maddeyi kullanmak zorunda. Geçmişi hakkında rüyalar gören The Dragon eğer chronos almazsa bu rüyalarla günlük yaşantıyı karıştırmakta, ayırt edememekte. Chronosu, psikoloğu ve aynı zamanda patronu olan adamdan almaktadır. Öldürmesi gereken kişinin fotoğrafı ve bilgileri elimize ulaştığında maceraya atılıyoruz.

Oynanış

Çerezlik Bir Oyun: Katana Zero

Çerezlik Bir Oyun: Katana Zero

Oyun oynanışı bakımından Hotline Miami’ye benzemekte. Bol bol öldüğünüz ve yeniden başladığınız bir oyun. Bazen çok can sıkıcı olabiliyor çünkü öldüğünüz bölümde baştan başlıyorsunuz.

Oyundaki tek silahımız olan katanamız bizim her şeyimiz. Her yere o katanayla gidiyoruz. Katana yeteneklerimizin dışında bazı özel yeteneklerimiz de var bunlar:

Zamanı yavaşlatma

Mermileri Geri Gönderme

İleri Atılabilme

Oyun milisaniyelik reflekslere dayandığı için zamanı yavaşlatma kullanmadan bitirmeniz çok çok zor. Bol bol kullanmanızı tavsiye ederim 🙂

SON SÖZ

Oyun gerçekten insanı kendine çekiyor, sürekli oynamak istiyorsunuz çünkü hikayeyi öğrenmek için oynamak gerekiyor. Akıcılığıyla, hızlı oynanışa sahip olması yönünden çerezlik oyun diyorum.

Ayrıca oyunda değinmeye değer kalitede müzikler kullanılıyor. Müzik bakımından çok kaliteli şarkılar var dinlemek isteyebilirsiniz:

Dünyaca tanınmış şirketlerin, çok büyük bütçelerle yaptıkları oyunlara kafa tutabilen bir yapım. Üstelik hatırlatmak lazım bu oyun bir bağımsız yapım. Ben oyunu çok severek oynadım ve bitirdim her oyuncuya oynamayı tavsiye ederim.

Okuduğunuz için teşekkürler…

Oyuna sahip olmak için tıklayın.

Bu içerik 76 kez okunmuştur

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli